Πηγές έμπνευσης

Παράδοση από γενιά σε γενιά

Η φιλοσοφία ολόκληρης της εταιρείας κρύβεται πίσω από κάθε προϊόν που συνδυάζει μία αρχαία ιστορία με μία εργαστηριακή μελέτη. Δύο είναι οι βασικοί πυλώνες έμπνευσης πίσω από τη μοναδικότητα της Fresh Line. 

Παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές
Πριν την είσοδο των καλλυντικών στην αγορά, οι γυναίκες στην Ελλάδα, τόσο στην αρχαιότητα όσο και στην κλασική εποχή, δημιουργούσαν πληθώρα συνταγών που προέρχονταν από την πλούσια ελληνική φύση, για να θεραπεύουν αρκετές παθήσεις του δέρματος και των μαλλιών.

Διαφορετικά είδη από καρπούς, βότανα, άνθη, φρούτα και λαχανικά που φύονται στην Ελληνική γη, προστέθηκαν σε συνταγές θεραπείας & ομορφιάς, για όλη την οικογένεια. Τα τριαντάφυλλα, οι ανεμώνες, το φασκόμηλο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, η λεβάντα και το χαμομήλι ήταν μερικά μόνο από τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή καταπραϋντικών κρεμών, σαπουνιών με βάση το ελαιόλαδο, φυτικών σαμπουάν και θεραπευτικών ξυδιών. Οι μυρωδιές τους ανάβλυζαν καθώς έβραζαν λουλούδια, βότανα και μπαχαρικά αναμεμειγμένα με ελαιόλαδο. Οι Έλληνες ήταν γνωστοί για τα προϊόντα ομορφιάς που δημιουργούσαν από φυσικές χρωστικές, φυτικές ρίζες, κόκκινο κρασί και μαστίχα Χίου.

Η εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών βοτάνων και μπαχαρικών οφείλεται στις μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας της χώρας και στην ποικιλομορφία των τοπίων της, επιτρέποντας της την ανάπτυξη 7500 διαφορετικών ειδών φυτών, από τα οποία τα 850 αναπτύσσονται μόνο στην Ελλάδα. Ωστόσο, το μέλι και το ελαιόλαδο υπήρξαν αναμφισβήτητα ο ακρογωνιαίος λίθος του ελληνικού πολιτισμού. Η χρήση τους για την περιποίηση της επιδερμίδας χρονολογείται από το 5000 π.Χ. ενώ αποτελούν ακόμα και σήμερα βασικά συστατικά των σύγχρονων ελληνικών προϊόντων ομορφιάς, χάρη στις πολύτιμες ενυδατικές, θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους.

Σήμερα, η Fresh Line χρησιμοποιεί πάνω από 80 φυσικά συστατικά και διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της αυθεντικά σπιτικά προϊόντα με χειροποίητες τεχνικές, που κληρονόμησε από τις παλιότερες γενιές.

 
Αρχαίοι Έλληνες 
Η ιστορία της βοτανοθεραπείας & αρωματοθεραπείας ξεκινάει από την Αρχαία Ελλάδα, όπου οι τεχνικές χαλάρωσης και καταπράυνσης του σώματος ήταν ευρέως διαδεδομένες. Διάσημοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και γιατροί κατέγραφαν τα ευεργετικά αποτελέσματα εκατοντάδων αρωματικών φυτών και βοτάνων.
 
Το έργο του Διοσκουρίδη, Περὶ ὕλης ἰατρικῆς, μπορεί να θεωρηθεί ως η σημαντικότερη φαρμακευτική αρχή του Αρχαίου Κόσμου και χρησιμοποιήθηκε σε όλη τη Μέση Εποχή, την Αναγέννηση και πολλά χρόνια μετά, ως ένα πολύτιμο λεξικό για φυσιοθεραπευτές, φαρμακοποιούς και ιατρούς. Αποτελούσε τη βάση για τις θεραπείες των βοτάνων και ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα σχετικά συγγράμματα, αναλύοντας τις πολλαπλές ιδιότητες πάνω από 1000 φυσικών ουσιών.
 
Ο Ιπποκράτης, ο πιο διάσημος ιατρός της Αρχαιότητας, και πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, ήταν απόλυτα πιστός στην ολιστική θεραπεία του ασθενούς, δίνοντας έμφαση στη σχέση μεταξύ πνευματικών και σωματικών λειτουργιών. Η ιπποκρατική προσέγγιση σχετικά με τις μεθόδους θεραπείας ήταν βασισμένη στην θεραπευτική δύναμη της φύσης, του καθαρού αέρα, της άσκησης και της καλής διατροφής. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, το σώμα έχει μέσα του την ικανότητα να επέλθει σε ισορροπία και να θεραπευτεί με τη σωστή χρήση των βοτάνων, για το λόγο αυτό και κατέγραψε τη χρήση περίπου 400 βοτάνων με θεραπευτικές ιδιότητες και προληπτική δράση.
 
Ένας άλλος σπουδαίος Έλληνας φιλόσοφος, ο Θεόφραστος, λαμπρός μαθητής του Αριστοτέλη, στο έργο του, Περὶ φυτῶν ἱστορία, ταξινόμησε και κατηγοριοποίησε τα ενεργά βότανα και φυτά. Ο Ηρόδοτος ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε τις ακριβείς μεθόδους των υδροθεραπευτικών πρακτικών και πίστευε ότι η καλή υγεία θα μπορούσε να επέλθει με αρωματικά λουτρά και μασάζ ελαίων