Συχνές Ερωτήσεις

 • 1. Τι συστατικά δε χρησιμοποιείτε;

  Δε χρησιμοποιούμε Σιλικόνη, Parabens, SLS / SLES, Βουτυλενογλυκόλη, Πετροχημικά, Φθαλικά, Συστατικά Δοκιμασμένα σε Ζώα, Κολλαγόνο, Τριεθανολαμίνη, GMO’s, Carbomer.
 • 2. Τα προϊόντα σας δοκιμάζονται σε ζώα;

  Η Fresh Line είναι ελληνική εταιρεία και ως εκ τούτου ακολουθεί τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα καλλυντικά .
  Σχετικά με το animal testing θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι οι δοκιμές σε ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) απαγορεύονται ήδη από το 2004 για τα καλλυντικά και από το 2009 για τα συστατικά των καλλυντικών. Από τον Μάρτιο του 2009 απαγορεύεται επίσης η διάθεση στην αγορά της ΕΕ καλλυντικών που περιέχουν συστατικά τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.
  Όμως η Fresh Line,  πέραν αυτών των διατάξεων  διαθέτει πιστοποιητικά για την κάθε α'ύλη που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της , ότι δεν δοκιμάστηκαν σε ζώα. Τα πιστοποιητικά αυτά συνοδεύουν το φάκελο του κάθε προϊόντος. 
  Επίσης σύμφωνα με το νέο Cosmetic Regulatory θα απαγορεύεται να αναγράφεται το «against animal testing» σε προϊόντα που παρασκευάζονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς είναι παραπλανητικό για τον καταναλωτή. Εφόσον καμία χώρα –βάσει νόμου- στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν μπορεί να πραγματοποιήσει animal testing, η σήμανση είναι περιττή.
 • 3. Τα σαπούνια σας περιέχουν αφριστικούς παράγοντες όπως το Sodium Laureth Sulfate oκαι το Sodium Lauryl Sulfate;

  Τα σαπούνια μας δεν περιέχουν συνθετικούς αφριστικούς παράγοντες όπως τα SLES. Έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε το Sodium Cocosulfate, το οποίο προέρχεται από φοινικέλαιο και είναι πιο ήπιο. Προκειμένου να επιτευχθεί επαρκές αποτέλεσμα αφρισμού, το ενισχύουμε με άλλα συστατικά, όπως τα Glyceryl Oleate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Coco-Glucoside, Sodium Lauroyl Sarcosinate. Η μέγιστη συγκέντρωση του SCS που χρησιμοποιείται είναι 5%, το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές για χρήση σε τέτοια προϊόντα. Επιπλέον, το Cocosulfate Sodium είναι εγκεκριμένο από την ECOCERT.
 • 4. Διαθέτει η Fresh Line πιστοποιητικά ποιότητας; Τι σημαίνει ποιότητα για τη Fresh Line;

  Η Fresh Line έχει πιστοποιηθεί από το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO 9001: 2015, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να παρέχει συνεχώς προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών και αυξάνοντας έτσι την ικανοποίηση των πελατών μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής του συστήματος και των διαδικασιών που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του πελάτη και του νόμου . Επιπλέον, η πιστοποίηση του ISO 22716: 2007 σχετικά με τις «Good Manufacturing Practices (GMP)» της TÜV AUSTRIA πιστοποιεί και επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα εργασίας που προσφέρει η ομάδα της Fresh Line, η οποία θέτει ως προτεραιότητα την ποιότητα των διαδικασιών εργασίας και των προϊόντων. Η Fresh Line έχει αναπτύξει διαδικασίες ελέγχου ποιότητας που επιβάλλονται για να μεγιστοποιηθεί η διασφάλιση ότι κάθε προϊόν παραδίδεται σωστά στον πελάτη.
 • 5. Πώς συντηρείτε τα προϊόντα σας; Ποια συστατικά χρησιμοποιείτε αντί των Parabens;

  Για τη διασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων μας χρησιμοποιούμε συντηρητικά. Χρησιμοποιούμε γλυκόλες, μερικές αλκοόλες όπως βενζυλική αλκοόλη (προέρχεται από τα αιθέρια έλαια), dehydroacetic acid και συντηρητικά τροφίμων (sorbic acid, sodium benzoate, potassium sorbate etc.). Χρησιμοποιούμε επίσης αντιοξειδωτικά όπως η Τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε) και το εκχύλισμα δενδρολίβανου. Όλα είναι αποδεκτά από οργανισμούς, όπως ο ECOCERT, ICEA κ.λπ. Η φαινοξυ-αιθανόλη χρησιμοποιείται επίσης σε μερικές από τις συνταγές μας. Λόγω ορισμένων περιορισμών του pH χρειαζόμαστε ένα συντηρητικό ευρέος φάσματος, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στον πελάτη ένα ασφαλές προϊόν.
 • 6. Είναι ασφαλή τα προϊόντα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

  Η Fresh Line χρησιμοποιεί μια ποικιλία βοτανικών εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων στα προϊόντα της. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνονται τα ορμονικά επίπεδα και μπορεί να αντιδράσουν σε ορισμένα συστατικά. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας συνιστούμε να επιλέξετε είτε τη συλλογή Δήμητρα η οποία είναι υποαλλεργική και ειδικά σχεδιασμένη για το ευαίσθητο δέρμα, είτε τη σειρά Ωκεανίδα για εντατική ενυδάτωση και ενίσχυση της υγείας του δέρματος. Τα προϊόντα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα αιθέριων ελαίων πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Ανατρέξτε στον Σύμβουλο Ομορφιάς της Fresh Line εάν είστε έγκυος και επιθυμείτε να αγοράσετε κάποιο προϊόν.

 • 7. Τι γίνεται αν έχω μια ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιο προϊόν;

  Όλα τα προϊόντα της Fresh Line υποβάλλονται σε τεστ ευαισθησίας (patch tests) για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εμφάνισης αλλεργίας ή ερεθισμού. Οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που σχετίζονται με τα καλλυντικά δεν είναι συνηθισμένες. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο για ένα άτομο να έχει μια ήπια αντίδραση ή ερεθισμό σε ένα συστατικό ενός καλλυντικού προϊόντος. Σε περίπτωση που γνωρίζεται ότι έχετε αλλεργία σε συγκεκριμένα συστατικά, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τους Συμβούλους Ομορφιάς μας ή να διαβάσετε προσεκτικά τα συστατικά του προϊόντος. Αν έχετε κάποια αντίδραση ή ερεθισμό, σταματήστε να χρησιμοποιείτε όλα τα καλλυντικά προϊόντα. Όταν τα συμπτώματα υποχωρήσουν, αρχίστε να τα χρησιμοποιείτε ξανά, ένα ένα τα προϊόντα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο προϊόν ή προϊόντα ευθύνονται για την αντίδραση. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε μια δοκιμή μίνι test, να εφαρμόσετε το προϊόν στον εσωτερικό του καρπού σας και να το αφήσετε για 24 ώρες, αν δεν υπάρξει αντίδραση τότε είναι ασφαλές για χρήση. Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε την πηγή της αντίδρασης ή εάν τα συμπτώματα παραμείνουν μετά τη διακοπή της χρήσης των προϊόντων, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.
 • 8. Παράγονται όλα τα προϊόντα στην Ελλάδα;

  Η Fresh Line παράγει περισσότερα από 400 προϊόντα σε υπερσύγχρονη ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής  6000m2 στο Κορωπί, στην Ελλάδα.